Prestigos bästa tips för dig som funderar på att bygga ut

Börjar det kännas lite trångbott, har ni blivit fler i familjen eller är det äntligen dags att uppgradera huset? Att bygga ut huset är ett enkelt sätt att båda öka boarean och värdet på din villa. Det finns dock saker du bör tänka på innan du sätter igång och river väggarna för att det ska gå smidigare och som sparar dig pengar.

Planera din byggnation

Det första du ska tänka på när du funderar på att sätta igång ett stort projekt som att bygga ut är att ha en plan. I början av en byggnation är den viktigaste delen av ett projekt och en god planering gör att du kan undvika oönskade överraskningar. Innan första spiken slås in måste du kontrollera att allt pappersarbete är i ordning.

Fråga kommunen om detaljplan för området du ska bygga på och se till att söka bygglov så tidigt som möjligt. Grunden till bygglovet är dina ritningar över tillbyggnaden. Antingen har du egna ritningar eller så tar du hjälp av en arkitekt. Tänk på att det finns byggfirmor som erbjuder arkitekthjälp, något som kan underlätta det fortsatta arbetet då arkitekten är med hela vägen. Arkitekten kan även hjälpa till med förslag på materialval och utseende om ni inte har någon egen vision än.

Bygg med rätt budget

Sedan följer en noggrann kalkyl av tid och pengar. Börja med att planera när bygget ska ske och uppskatta hur lång tid det kommer ta och framförallt hur lång tid det får ta. Vissa delar av bygget kan vara väderkänsligt så se till att planera in dessa under de torra delarna av året.

När det gäller budgeten brukar man kunna räkna med 20.000-25.000 kr inkl moms per kvadratmeter ny golvyta för en utbyggnad och den totala byggkostnaden brukar fördela sig på ungefär 50% arbete och 50% material. Priserna kan dock skilja sig mellan olika entreprenörer. Ett gott råd är därför att ta in flera offerter om det rör sig om ett större arbete och uppdrag.

Prestigo hjälper dig med allt från planering till färdigställande

Prestigo hjälper dig med allt från planering och arkitektritningar till utförande och färdigställande. I vår organisation ingår hantverkare och byggingenjörer samt ett brett kontaktnätverk av arkitekter, konstruktörer och sakkunniga som gör att vi kan leverera en helhetslösning som passar dig. Hela processen från idé till slutförande genomförs såklart enligt överenskommet avtal.

Kontakta oss för kostnadsfri offert så hjälper vi dig att skapa ditt drömboende.

Är du intresserad av att bygga nytt?

Kontakta oss på adam@prestigo.se eller fyll i formuläret nedan för att berätta mer.

För mer information – hör gärna av dig!

Vill du samtala på telefon eller att vi hälsar på? Kontakta oss via formuläret, så återkommer vi inom kort.