Vanliga frågor

Vanliga frågor

Här kan du läsa mer om vanliga frågor kring våra tjänster.

Hittar du inte svaret på din fråga här svarar vi gärna på telefon 031-313 02 02 eller via e-post till adam@prestigo.se

Vanliga frågor

Hur lång tid tar det att bygga en tillbyggnad?

Det beror på hur stor omfattningen på tillbyggnaden är. För att belysa ett par exempel så tar en tillbyggnad i ett plan på 15 m2 och en platta på mark ca 3 månader. Ska det byggas ett badrum så kan torktider

Hur lång garanti har jag på arbetet?

2 år garanti gäller från slutbesiktning. Därefter så har vi ett ansvar på upp till 10 år om man upptäcker ett fel som legat dolt och kan bevisas varit där från början. Vissa av våra leverantörer av material har även längre

Vad behöver jag tänkta på innan jag sätter igång en vindsrenovering?

Se till att ha godkända bygglovshandlingar och ha bra koll på kostnaderna genom en detaljerad offert och avtal innan byggstart. Detta minskar risken för dolda kostnader.

Hur snabbt kan jag få en offert?

En offert brukar normalt ta upp till en vecka att göra klart efter vi fått in all information vi behöver om ditt projekt.

Kan jag bo i mitt hem under arbetets gång?

Allt beror på vilket arbete som ska utföras och var. Vi arbetar hela tiden med smarta lösningar för att i största möjliga mån se till att du kan bo i ditt hem under arbetets gång.

Vi arbetar med dubbla slussar för att minimera damm från arbetsområdets yta till ytan där du bor under tiden vi arbetar.

Har ni egna snickare, målare, plattsättare, VVSare, elektriker, plåtarbetare, ventialtionsarbetare och markarbetare?

Vi har egna projektledare, snickare, målare samt plattsättare. Övriga kompetenser hyr vi in från våra samarbetspartners i form av underentreprenörer.

Hjälper ni till med bygglovshandlingar som tex arkitektritningar, konstruktionsritningar och andra relationshandlingar?

Ja, vi har möjlighet att hjälpa till med bygglovshandlingar som kommunen kräver för att ditt projekt ska bli klart för att byggas.

Vi ska söka bygglov men vet inte hur vi ska göra. Hjälper ni till med bygglovsansökan?

Vi hjälper till med er bygglovsansökan samt administreringen och kontakten med ert Stadsbyggnadskontor i er Kommun.

Vilka leverantörer använder ni när det gäller materialinköp?

Vi använder oss endast av proffsiga materialleverantörer som tex XL Bygg, Beijer Byggmaterial och Woody. Detta då vi anser att de levererar material av marknadens högsta kvalité. Materialet kan ibland vara lite dyrare än vanligt men det sparar istället på arbetstiden vilket i slutändan resulterar i hög kvalité till bästa möjliga pris.

Vilkar arbetstider har ni?

Vi arbetar normalt vardagar från kl 7.00 till 15.30

Är era arbetare utbildade?

Alla våra anställda är utbildade alternativt validerade inom sin proffesion. De har även ID06 identifikation fastsatta på sina arbetskläder så att det är lätta att se vem de är och att de kommer från Prestigo.

Intresserad?

Fyll i formuläret och berätta vad du vill ha hjälp med.