Hur går en kontorsrenovering till?

Kontoret är den plats förutom ditt egna hem där du spenderar allra mest av dina vakna timmar. Det är därför extra viktigt att hålla kontorslokalen i bra skick för en bra arbetsmiljö. Så när kontoret börjar se slitet ut, tapeterna är hopplöst omoderna, linoleummattorna visar år av skotramp eller är det helt enkelt för litet för er verksamhet, då kan det vara dags för en renovering.

Vi på Prestigo har stor erfarenhet av både renovering och ombyggnation av kontor. I denna artikel tänkte vi ta upp ett antal punkter som du behöver fundera på när ditt kontor behöver en uppryckning.

Vad är en bra arbetsmiljö?

En bra kontorslokal ska inte bara uppfylla praktiska och miljömässiga krav, den ska också vara en plats där man trivs. Med rätt inredning och ljusa luftiga ytor skapar du en miljö som inspirerar och lägger grund för bra prestationer. Kontoret är även ett visitkort och ett första intryck för besökare som kommer och hälsar på.

Vi på Prestigo samarbetar med arkitekter, inredningsarkitekter och konstruktörer som hjälper oss att bygga säkert samt utnyttja de befintliga ytorna maximalt. Vi utgår alltid efter den verksamhet som bedrivs i lokalen och med vår kunskap och moderna byggmetoder kan vi uppfylla de flesta behov. Det kan handla om att bygga grupprum, mötesrum, loungeutrymmen, tysta rum m.m. För den som inte har så stora behov kan det räcka med att fräscha upp väggarna med ny färg eller byta golv.

En bra arbetsmiljö är viktig

Det är också viktigt att verksamheten på kontoret inte stannar upp och att människor kan gå till jobbet även under ett renoveringsarbete. När det är möjligt tar vi över det samordnade arbetsmiljöansvaret under projektets gång och vi ser till att allt är rent och snyggt både under och efter vårt arbete. Vi brukar innesluta arbetsytan i dubbla luftslussar som håller smutsen instängd och borta från övriga delar av lokalen. Vi tar även hand om miljöfarligt avfall som asbest etc. Vi bygger såklart alltid med hänsyn till brandklassningar och luftflöden etc.

Genomförande

Tack vare vårt proffsiga team och samarbetspartners har vi kompetens inom de flesta områden inom bygg och snickeri. Vi samordnar allt från elektriker, VVS, ventilation, asbestsanerare, larminstallatörer, plattsättare, målare och städare. Detta gör att vi har lösningar för de flesta uppdrag. Vi tar alltid, om kunden vill, ett helhetsansvar från planering och arkitektritningar till slutförande och uppföljning. Kunden är såklart med under processen och vi håller alla inblandade underrättade om något oväntat skulle ske under arbetets gång. Om du saknar bygglov hjälper vi gärna till med att ta kontakt med Stadsbyggnadskontoret. För en sammanfattning över vår process klicka här.

Budget

Det första du ska fundera på är vilken budget du har och hur arbetet ska finansieras. Det finns i huvudsak tre olika sätt att budgetera en kontorsrenovering; fastpris, budgetpris eller löpande kostnader. Oavsett vilken variant du väljer så har vi alltid målsättningen att hålla oplanerade kostnader till ett minimum.

Tidsplan

När budgeten är bestämd är det dags att planera arbetet och göra en tidsplan. Med en bra planering kan vissa projekt t.o.m. gå snabbare än väntat. Ibland är behovet av att snabbt kunna flytta in i lokalen stort. Vid några av dessa tillfällen har vi lyckats att halvera tidsåtgången av projektet bara genom en bra tidsplanering. Prestigo har också en policy att ta med en vitesklausul i våra kontrakt som sparar kunden kostnader om vi skulle gå över den avtalade byggtiden. Alla våra medarbetare har personalliggare och vi använder oss av det digitala projekthanteringsverktyget Fieldy. Detta låter oss ha en öppen kommunikation med kunden om redovisning av tid och resurser under projektets gång, i realtid.

Avslut & uppföljning

Efter genomfört arbete är det dags för besiktning för att säkerställa att allting har gått rätt till. Vi åtgärdar såklart eventuella fel som hittas under besiktningen. När besiktigningen är klar och alla är överens avslutas arbetet och kunden får en slutgiltig faktura. Vi brukar alltid höra av oss efter ett arbete är avslutat och höra med våra klienter om vad som har gått bra eller mindre bra. Uppfyllde vi kundens förväntningar? Lyckades vi hålla budgeten? Den feedback vi får är ovärderlig och det får oss att bli bättre för varje gång. Vid samtalet bokar vi också garantibesiktningen som sker två år efter avslutat arbete.

Kontakta oss

Prestigo är en byggfirma i Göteborg och Stockholm. Vi specialiserar oss inom bygg, snickeri, måleri och plattsättning men kan även erbjuda andra tjänster för att kunna genomföra större entreprenadarbeten som renovering av kontorslokaler. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation av dina lokaler. Har du fler funderingar över kontorsrenovering? Klicka här!

Är du intresserad av att göra en kontorsrenovering?

Kontakta oss på adam@prestigo.se eller fyll i formuläret nedan för att berätta mer.

För mer information – hör gärna av dig!

Vill du samtala på telefon eller att vi hälsar på? Kontakta oss via formuläret, så återkommer vi inom kort.