Vindsrenovering ger dig nya utrymmen

Vindsutrymmet i ditt hus är ofta en plats som bara används för överblivna möbler och trassliga juldekorationer. Med lite omtanke och snickarglädje kan det bortglömda utrymmet bli ett rum att leva och vistas i. Kanske har din fastighet en vind som du kan köpa och utnyttja. Så om du känner att du bor lite trångt eller letar efter ett större hem, glöm inte bort vinden.

Planera din byggnation

Innan du börjar med att slå ut väggar och riva tak så gör du bäst i att kolla med din bostadsrättsförening så att det är okej att genomföra en vindsrenovering (om du inte äger ditt hus förstås).

Ta också in en offert från en byggfirma innan du svingar släggan så det inte blir några överraskningar. I offerten bör ingå inköp av ny vind, vilka bygglov som krävs samt en kostnadskalkyl. Se också till att planera i tid då bygglov och andra handlingar kan ta tid att få godkända. Tänk på att om du bor i radhus/kedjehus eller bostadsrättsförening så är brandklassningen av det nya utrymmet ett krav. Vi på Prestigo hjälper gärna till med både byggkalkyl och bygglovshandlingar.

”Glöm inte att kolla med din Bostadsrättsförening!”

Några andra saker att tänka på innan du renoverar din vind är att kontrollera om befintligt VVS- och elsystem kommer att räcka för en utbyggnad. Viktigt är även att inspektera taket innan vindsrenoveringen. Vi på Prestigo hjälper gärna till med att kontrollera att taket är i ett bra skick och att det inte läcker in efter att renoveringen är klar.

Varje kvadratmeter räknas

En annan sak att ha i åtanke är att den slutgiltiga invändiga arean efter en vindsrenovering kan variera beroende på vilken isoleringsmetod man tillämpar. Prestigo använder en metod där du kan tjäna mellan 1-2 kvadratmeter mer golvyta på ett rum som ska bli 5x5m. Vi hjälper dig att få så stor yta som möjligt av din vind genom att använda en av marknadens bästa isoleringsmaterial. Då blir u-värdet (ett värde på hur mycket värme som släpps genom) på ytterväggarna lågt trots en tunnare väggkonstruktion än normalt. Även om metoden är något dyrare kommer du förmodligen tjäna igen det då priset per kvadratmeter golv brukar hamna på mellan 15.000:- och 20.000:- inkl moms innan ROT-avdrag. Vindar kan var små och trånga, därför är varje extra kvadratmeter guld värd.

”Från 15.000 kr per kvadratmeter”

En totalentreprenad

En vindsrenovering innebär oftast en totalentreprenad med byggnation, el, VVS, ventilation och målning. När du anlitar Prestigo för en vindsrenovering administrerar vi gärna hela projektet och tar hand om planering, inköp och byggnation. Vi hjälper även till med asbestsanering om det skulle behövas.

Vi på Prestigo låter alltid dig som kund vara med från planering till slutförande. För att undvika missförstånd och oförutsägbara överraskningar så håller vi ständigt nära kontakt med dig och informerar dig kontinuerligt om vad som händer. Det är viktigt för oss att du är nöjd även efter vi byggt klart. Skulle något inte stämma efter att vi är klara så åtgärdar vi självklart detta utan kostnad. Kontakta oss gärna så bokar vi in ett möte på plats där vi tillsammans kan kika på vad som behöver göras. Kolla också igenom våra referenser för att se exempel på vad vi kan erbjuda. Under våra projekt och på vår Facebook-sida kan du se några exempel på hur fint det kan bli. Har du fler funderingar om vindsrenovering? Klicka här!

Är du intresserad av att renovera ditt vindsutrymme? Kontakta oss för en kostnadsfri offert!

Är du intresserad av att bygga nytt?

Kontakta oss på adam@prestigo.se eller fyll i formuläret nedan för att berätta mer.

För mer information – hör gärna av dig!

Vill du samtala på telefon eller att vi hälsar på? Kontakta oss via formuläret, så återkommer vi inom kort.